Фестиваль "Гармонія руху" 2013

З метою активізації роботи, спрямованої на збереження і зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку з 15 жовтня по 25 жовтня 2013 року відбувся фестиваль «Гармонія руху» за участю вихованців, батьків, педагогічних і медичних працівників дошкільного закладу.
Колективом дошкільного закладу були створені умови для реалізації творчого потенціалу дітей, вихователів та батьків, спрямування їх на духовне та фізичне самовдосконалення засобами фізичної культури, збільшення рухової активності дітей, створення санітарно-гігієнічних умов, що забезпечують оптимізацію навчально-виховного процесу та валеологізацію життєвого середовища дітей та педагогів.

На передодні відкриття Фестивалю в фойє, в усіх вікових групах та на інтернет-сайті  дошкільного закладу були розміщені яскраво оформлені оголошення для батьків про проведення фестивалю «Гармонія руху».


Упродовж фестивального тижня проводилися різноманітні форми організації дитячої життєдіяльності фізкультурно-оздоровчого, валеологічного, художньо-естетичного спрямування з активним використанням рухів і музики у фізичних вправах, рухливих іграх, танцях тощо.
Згідно з планом заходів щодо проведення фестивалю у закладі кожен день фестивалю мав своє спрямування – День рухливих ігор,  День музичних свят, День музичних розваг, День спорту, День туризму, День праці.

15 жовтня 2013 року в дошкільному закладі відбулося урочисте відкриття фестивалю «Гармонія руху». Завідувач закладу повідомила програму, а головний герой  фестивалю Барсенятко привітав учасників дійства та оголосив девіз фестивалю «Гармонія руху – гармонія життя».

Протягом тижня було проведено багато цікавих форм роботи з поєднанням фізкультури та музики: рухливі ігри, естафети, розваги, театралізовані вистави, конкурси малюнків, екскурсії, туристичні походи, самокатні перегони, хвилинки-здоровинки, динамічні паузи,  заняття валеологічного спрямування.
Не обійшли увагою і батьків. Педагогами та вихователем-методистом для них були проведені консультації, практикум, виставка-презентація нестандартного обладнання, фото-конкурс, конкурс стінгазет, заняття «Парна йога» та спортивне свято «Морська подорож».  Батьки не лишалися байдужими, активно та з великим задоволенням  брали участь у всіх запропонованих заходах.

Поряд з усіма відомими і вище переліченими формами роботи з фізичного виховання дошкільнят педагоги використовували власні оригінальні підходи до збереження і зміцнення здоров’я дітей. Так, інструктор з фізкультури Ганенко Л.І., використовувала інноваційні технології оздоровлення дітей (хатха-йога, ігропластика «Са-Фі-Денс»). Практичний психолог Босенко В.В. та вихователь групи дітей молодшого дошкільного віку «Космонавти» Головань В.Ю. підготували  та провели заняття «Рухливі пальчики – здорові малюки» з використанням елементів пісочної терапії. Інструктор з фізкультури Нечога Т.В. та гравці секції «Маленькі футболісти» показали майстер-клас з футболу.
Яскравою подією фестивалю стали музичні свята «Осінь в гості завітала», під час яких діти мали можливість продемонструвати свої таланти та здібності.
В цілому, фестиваль «Гармонія руху» відзначився високим організаційним і науково-методичним рівнем. Основної мети заходу було досягнуто. Головні учасники-дошкільнята здобули  багато цінної інформації про власне здоров’я, відкрили для себе розмаїтий світ пластичних танцювальних спортивних рухів, училися бути вправними і впевненими, отримали емоційне задоволення від насиченого активного життя.

Під час урочистого закриття фестивалю завідувач дошкільного закладу висловила подяку всім, хто брав у ньому участь і допоміг реалізувати мету фестивалю. А Барсенятко, що став улюбленцем дітвори, вручив  нагороди самим активним учасникам фестивалю «Гармонія – руху».

2 коментарі:

  1. Дуже цікаво, дякуємо вам за все!

    ВідповістиВидалити
  2. Світлана Гоман16 січня 2014 р. о 13:17

    Спасибо всем огромное!!!!Успехов в работе, погоды приятной.
    Налогов стабильных, казны необъятной.
    Семейного счастья, зарплаты приличной,
    Друзей самых верных, здоровья отличного!!!!ДНЗ №№7 "Золушка" самый лучший садик на Химгородке. - это правда там Очень приветливые.приятные и самые добрые воспитатели в мире,а еще там оооочень вкусные пирожки печеные,на кухне как говорил мой сынишка работаю феи.

    ВідповістиВидалити